AFVALSHREDDERS

 Universele Shredder (NGU) 

 

 Universele 

 Shredder (NGU) 

Afval verkleinen met een universele shredder

De universele shredder (NGU) is een sneldraaiende, enkelassige shredder, ontworpen voor de voor- en na verkleining van afval dat kan worden gesneden.


Voorbeelden van geschikte materialen zijn papier, archief, datadragers, textiel, kabels, plastics en verpakkingsmaterialen. De shredder verkleint het inputmateriaal naar een maat tussen de 10 en 120 mm..

Het losse inputmateriaal wordt in de invoertrechter geladen. Een hydraulische bediende schuif drukt het materiaal over de bodemplaat en richting het shreddersysteem. Het inputmateriaal wordt verkleind tussen de rotor met snijmessen en het tegenmes op het statische deel. Wanneer het materiaal een bepaalde grootte heeft bereikt, valt het door een zeefrooster. De outputgrootte wordt bepaald door de grootte van de zeefgaten en varieert van 10 tot 120 mm..

De BHS universele shredder is ontwikkeld voor conventionele recycling bedrijven en ook gebruikt worden in de maakindustrie. Voor beide branches is het belangrijkste doel het bereiken van zo laag mogelijke operationele kosten per ton.